SzigmaSzervíz Kft.

Üzleti Kockázatelemző Kft.

Módszertan

“A probléma, hiányosság, bizonytalanság, kockázat, veszély nem szinonim fogalmak. Amíg a problémák és a hiányosságok a jelenben ismert információk alapján határozhatók meg, addig a bizonytalanság, kockázat és a veszély a jövőre utaló fogalmak. Ez utóbbiak azért léteznek, mert információhiány van. Természetesen az előbbiek és az utóbbiak között lehet kapcsolat. Ha nem oldunk meg egy problémát, az a jövőben ténylegesen okozhat kockázatokat. A bizonytalanság és a kockázat között az a különbség, hogy a bizonytalanság nem írható le matematikai modellekkel, a kockázatok bekövetkezése azonban megfelelő múltbeli adatokra támaszkodva leírható valószínűségi eloszlással”.
/ Bélyácz Iván MTA levelező tagja: “A Kockázat változó szerepe az értékszámításban” 2004. november 22. /

Igaz a mondás, hogy minden veszély kockázat, de nem minden kockázat veszély. Ennek az az oka, hogy a kockázat nem mindig negatív dolgot jelöl, hanem lehet pozitív is. Ebből következően a kockázat szélesebb fogalmat jelöl, mint a veszély. Az üzleti döntések meghozatala során érdemes a pozitív kockázatokra is odafigyelni.

A fenti bevezető gondolatokat is figyelembe véve alkottuk meg a Szigma IntegRisk® módszertant, amely képes hatékonyan támogatni a felhasználókat stratégiai, illetve szervezeti céljaik elérésében.

risk

Szigma IntegRisk® – mint integrált kockázatmenedzsment módszer jellemzői
  • Cégünk saját kockázati adatbázissal rendelkezik
  • A kockázatok felmérése, értékelése és kezelése integrált szemléletmódban történik
  • Cégünk saját kockázatelemzési módszerrel rendelkezik
  • A kockázatok értékekését Ügyfeleink bevonásával végezzük
  • Cégünk saját fejlesztésű szoftverrel rendelkezik, mely segíti az Önök cégében is az integrált kockázatmenedzsment megvalósítását